Mindazoknak az embereknek, akik tudatosan szeretnének odafigyelni az egészségi állapotukra és erőnlétük megőrzésére, bizony tudásukat és informáltságukat is folyamatosan frissíteniük kell. Noha a spirulina táplálékként való fogyasztása viszonylag nem számít újdonságnak, hazánkban mégsem eléggé ismert. Ennek egyik fő oka, hogy ez az algafaj nálunk nem honos, így mindössze néhány éve kezdett el megjelenni a köztudatban.
Mivel íze a hagyományos magyar ízek egyikéhez sem hasonlítható, ezért a legtöbben kapszulaként, illetve tablettaként fogyasztják. Érdemes volna azonban minél több embernek beilleszteni valamilyen formában a hétköznapi étkezésébe a spirulina algát, mivel kimagasló a fehérjetartalma és egyéb ásványi anyagokban is gazdag növény.
Több gyártó és azok a táplálkozással foglalkozó szakemberek, akik már ismerik, a szuper élelmiszer kategóriába sorolják. Ezt az elismerést kimagasló tápértékének köszönheti a spirulina. A nálunk kapható por formában tetszőlegesen keverhető joghurttal, illetve valamilyen gyümölcslével, esetleg rizzsel. A porított változatát érdemes először megkóstolni és utána eldönteni, hogy ízlés szerint milyen étellel volna a legízletesebben elkészíthető.
A kapszula vagy préselt formában való fogyasztása egyszerűbb, viszont arra érdemes odafigyelni, hogy bőséges folyadékkal kell lenyelni. Ugyanis a szárított spirulinából a folyadék hatására oldódnak ki a tápanyagok. Aki rendszeresen fogyasztja, az étrend összeállításakor érdemes odafigyelnie a magas fehérjetartalmára, ami miatt kiváló sportolóknak, testépítőknek, vegetáriánusoknak. Vannak olyan készítmények is, ahol a spirulina más algákkal is kevert, mivel a különböző fajták egymást kiegészítve táplálnak.