Az Alsó-Szászországból származó, finom Jägermeister gyógynövénylikőr kevert italokban és önmagában is remekül fogyasztható, lehetőleg jéggel. Tiszta gyógynövényes jegyeket tartalmaz, édes, virágos és fűszeres aláfestéssel.
A Jägermeister bátran keverhető energiaitalokkal és üdítőkkel, például kólával vagy gyümölcslével, de egyesek forró italokban, például tejben vagy kakaóban is élvezik az ízét. Hamar elterjedt a hír, hogy ez a gyógynövénylikőr nemcsak klasszikus emésztést elősegítő szeszesitalnak tekinthető, hanem bárokban és klubokban is sikert aratott, tiszta vagy más alkoholos italokkal vagy üdítőkkel, kevert formában kombinálva.
A már igencsak régi ital így nagyon rövid időn belül a fiatalok menő parti kellékévé változott. A németeknek a Jägermeister nem csupán egy szeszesital, hanem kultikus tárgy is, ami elválaszthatatlanul kapcsolódik a nemzeti kultúrához.
A titkos gyógynövény keveréket kizárólag a fő gyárban állítják elő. Itt cukrot, semleges alkoholt és vizet adnak hozzá, majd a likőrt a jellegzetes, sötét, enyhén szögletes üvegbe palackozzák. 56 gyógynövény keveréke alkotja a likőr szívét.
A jó ginhez hasonlóan, ezek a növényi anyagok a világ különböző részeiről származnak. Kelet-indiai vörös szantálfa is fontos szerepet játszik. A gyömbérgyökér és a fahéj Dél-Ázsiából, a keserű narancs Ausztráliából származik. A Jägermeister gyógynövénylikőr több, mint egy gyógynövényes, fűszeres élvezet.
Az egész kép teszi olyan népszerűvé. A felismerhető logó a vadászat védőszentje, Szent Hubertus előtt tiszteleg. Annak, aki Németország legnépszerűbb gyógynövény alapú likőrjével szeretné kényeztetni magát, bőven fel kell készülnie az erejére és az összetéveszthetetlenül kesernyés utóízre.