Nem minden arany, ami fénylik. Ebben az esetben ezt úgy is lehetne érteni, hogy nem minden Tequila Gold, amire ez van ráírva. Mivel szigorú szabályozások születtek a tequila gyártásával kapcsolatban, ezért nagyon sokan elkezdték hamisítani ezeket az italokat. Nem csoda, hiszen kék agavé nem terem mindenhol, viszont az íze természetesen ennek a növénynek is mesterségesen előállítható.
Az ilyen keverékeket pedig sokszor tequilaként próbálják meg értékesíteni, ameddig a hatóságok le nem fülelik ezeket a kereskedőket. Aki már ivott minőségi változatot ebből az italból, az bizonyára tudja, hogy melyek azok a gyártók, amelyek valóban prémiumtermékeket engednek ki a kezeik közül.
Ezeknek a jelentős része megtalálható az italneked.hu webáruházban is, ahonnan bármikor rendelhető ebből a finom italból. A fogyasztásával kapcsolatban is sok kérdés szokott felmerülni. Valójában ez is ízlés kérdése. Mexikóban, bármilyen hihetetlen, általában tisztán isszák, akárcsak hazánk népe a pálinkát. Nem keverik össze semmivel és nem is nagyon harapnak mellé citromot. Ez alól kivételt képeznek az olyan esetek, amikor a „muchachok“ kénytelenek valami silány minőségű változattal beérni.
Ilyenkor előkerülhet a só és a citrom, hogy elfedjék a nem kívánt ízeket. Bár a só kézfejről történő lenyalása ilyenkor sem jellemző a tequila fogyasztása során. Sőt, hogyha Mexikóban járunk, akkor megtörténhet, hogy megmosolyogják majd, amint ivás közben mosakodó macska módjára nyalogatjuk a kézfejünket. A tequilával a narancs is jól harmonizál és koktélok alapanyagként szintén gyakran használják.