Ebből a népszerű italból több mint 17 millió litert adnak el évente a világ 75 országában. A Jameson whiskey páratlan, karakteres ízvilággal rendelkezik. Az előállításához kiváló minőségi árpát és kristálytiszta vizet használnak. Válogatott fahordókban érlelik, ami szintén fokozza a minőséget, hiszen ezáltal nyeri el a különleges aromáját és aranysárga színét.
A gyümölcsökön kívül, egyfajta sherrys ízt érez majd, amikor megkóstolja. A közepesen hosszú lecsengéshez mézes és fűszeres élmény társul. A Jameson whiskey minden változata a háromszoros lepárlás során nyeri el a végleges formáját. Fogyasztása önmagában ajánlott, kevés jéggel keverve. Ettől függetlenül, prémiumkategóriás koktél elkészítéséhez is remek választás lehet adalékanyagként.
Nemrégiben a márka óriási változáson ment keresztül abban a tekintetben, hogy az italt már nem Dublinban, hanem Corkban állítja elő. Az eredeti recept és az eljárási mód viszont semmit nem változott. A termékpaletta igencsak széles. A klasszikus változat mellett, nagyon népszerű, például a Black Barrel Jameson whiskey. Ez a variáció leginkább abban különbözik a klasszikustól, hogy duplán kiégetett fahordóban érlelik. Ennek a módszernek köszönhetően az íze jóval füstösebb, a színe pedig borostyános árnyalatú.
A felhozatalban igazi különlegességeket is lehet találni. Létezik olyan variáns, ami 20 éves hordóba zárt állapotának hála, semmihez nem fogható érett hatást kelt. Az egyik legkeresettebb Jameson whiskey a Crested, ami extra gyümölcsös és intenzív ízvilággal rendelkezik. A beszerzését illetően nem lesz nehéz dolga, hiszen a webshopok kínálatában minden variáció jelen van.