Az emberi szervezetre nézve, a túl sok és a túl kevés só egyaránt okozhat problémákat. Ennek az ásványi eredetű ízesítő anyagnak többféle változata létezik. A fekete só például az általunk ismert hagyományos verzió indiai megfelelője. A neve a magas vastartalomra utal, a színe emiatt ugyanis egészen sötét szürke árnyalatban köszön vissza.
Az íze kénes és a benne található jótékony elemek koncentrációja különösen magasnak számít, a többi sófajtához viszonyítva, a sejtek regenerálódásának kedvezve megszünteti a gyulladással járó folyamatokat. A fekete só az emésztésre és az anyagcserére egyaránt kedvező hatást gyakorol, fokozza az étvágyat és egyfajta természetes tisztítószerként támogatja a szervezetet a salaktalanításban. A kúra megkezdése előtt ajánlott konzultálni egy szakorvossal.
A házilag elkészíthető magtej
A tejet helyettesítő italok az elmúlt évek során erős figyelmet élveznek. Kedvelt verzió az olajos magvak őrleményéből készült magtej, ami a legtöbbször mandula, mogyoró vagy kesudió felhasználásával készül és kitűnő alternatívát kínál mindazoknak, akik nem tudnak vagy nem szeretnének tejet fogyasztani.
Ásványi anyag tartalma jelentősen magasabb, mint amivel a szintén népszerűnek számító gabonatej rendelkezik. Bioboltok polcairól könnyedén beszerezhetjük vagy elkészíthetjük a tűzhelyünkön is, viszont aki megkönnyítené magának a magtej legyártását, annak érdemes beruháznia egy speciális készülékbe. Ebbe csupán a nyers hozzávalókat kell behelyezni és nemsokára elkészül az egészséges ital.